fredag 23 oktober 2015

Från drakar till änglar.

Detta var dagen för den sista etappen på denna resa som skulle ta oss till Våra vänner i Los Angeles. 
Vi dividerade en hel del om vi skulle stanna i Santa Barbara och bada innan vi drog iväg, men bestämde oss tillsist att köra direkt och ha en dag på standen i Malibu istället. Det visade sig vara ett genidrag. 

Ännu en gång visade sig HWY1 från sin vackraste sida. Möjligen inte lika vackert som genom Big Sur men nära på. 
När vi kom in mot Malibu så kantrades en sidan av vägen av hav och sandstrand och den andra berg med hus av det vassare slaget. 

Vi hängde hela dagen på stranden Zuma som bestod av sand mer sand och strandvaktstorn. 

Lång väg fram till vattnet
Tanken var att vi skulle äta lunch nere på stranden. Dock så var alla matställen stängda eftersom det trots sina 30grader inte var sommar. Och bilen som jag laglydigt betalat biljett för att parkera fick jag inte köra ut med och komma tillbaks med samma biljett. Men vad gör man inte för att göda sin familj. Det var bara att gå till närmsta resturang man hittade utanför strandområdet och det var inte runt hörnet kan jag berätta. Och när väl jag kom tillbaks med maten fick jag agera fågelskrämma när det mer behövande fick vräka i sig. 

Vågorna slog rätt högt på denna strand och var kanske inte den mest  barnvänliga, men vi bada förfullt ändå. 


Det var inte många på stranden denna dag, men än bitbort satt ett gammalt Par som emellan åt flög med drakar. Plötsligtkom de fram och fråga om Hugo ville flyga drake och det ville han förstås. Han häll i Draken helt själv och var jätte duktig, själv var man mest nervös att han bara skulle släppa och Draken skulle flyga bort. Men det hände inte.  

Hugo Lybeck, Malibu
Inte tappa taget, inte tappa taget
Istället vart mannen som lånat ut den så imponerad att han gav Draken till Hugo. 

Efter många timmar i solen var det så dax att röra oss in till LA. 
Vi hade fått insider tips att inte ta vägen genom Sants Monica för att undvika köer. 
Till en början flöt allt på bra men ju närmre vi kom destomer tätnade trafiken på de femfiliga vägarna. 



Trots gps så måste jag gjort en felsväng för helt plötsligt befan vi oss på Hollywood Blvd bland alla filmstjärnor. Så det var bara hitta en parkering och utforska gatan. 

Hugo Lybeck, Hollywood  Boulevard

Kristoffer Lybeck, Hollywood  Boulevard
Alla älskar Bacon

Efter middag på samma gata var det  dags att ta oss upp till Erics och Sofies hus på höjden. Mörkret hade fallit och vägarna slingrade sig högre och högre. Efter en del letandes så hittade vi grinden upp till deras hus och äntligen var vi framme. Huset är en historia i sig, skylten över huvudet och en magisk utsikt över downtown 


Efter att barnen lagt sig kunde vi njuta av vin och ost i den varma sommarkvällen. Känns som detta kommer bli ett supersälle att avsluta denna resa på, det klassiska pricken över i:et. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar