torsdag 29 oktober 2015

Kräftgång och kultserie i ett.

Idag bjöd LA på riktig göttig värme, och vi hade egentligen inga andra planer än att bara inta poolen. 
Dagen gick i kräftgångsfart i positiv  bemerkelse. 

Hur skönt man än har det så är det alltid  skönt att bryta lite och ta sig någonstans och få lite miljöombyte. Absolut inget man behöver när man är där vi är men ändå. Lotten föll på att vi skulle sticka ner till Melrose Place och glida och inta en hälsosam lunch på någon stekig resturang. Som vanligt handlar att här om avstånd, denna trip tog dryga 30min enkel. Så i vanlig ordning var det bara att gå till parkeringen och hoppa in i bilen. 


Vi tog åkte vi Hollywood Blvd så att Hugo skulle ha något att titta på och inte somna. 


När lyxbutikerna började hopa sig så visste man att vi kommit in i hjärtat av Melrose. Superfin stadsdel med mycket växter på alla fasader. Sofie hade ett favorit ställe som vi gick till. Där var maten både nyttig och god. Måste säga att det är länge sedan jag längtat så efter nyttig bra mat. Har gott runt på pizza och hamburgare allt för länge nu. 

Detta ställe hade så härlig atmosfär, kändes som man satt på en lantlig veranda trots att på andra sidan var flashiga butiker och lyxpken rullade förbi. Vi åt så god mat och jag bara mådde som en kung. 


Vad vi gjorde efter lunchen kan man ju nästan gissa. Ja, det vart lite shopping. Men till slut gav vi upp och gjorde det ända rätta i denna värme och drog tillbaks till huset, poolen och solstolarna. 


33 grader och en svalkande pool låter väll rätt underbart. Men verkar som inte alla föredrar svalka. Hugo envisas att bada i "den varma poolen" som man nästa kokas i. 

Susanne ängnades sig simskole aktiviteter medans jag gjorde viktigare saker som att dricka Corona och hoppa. 
Kristoffer Lybeck

Kvällen ängnades åt matlagning och middag i goda vännerslag. I bland kan man tro att vissa börjar bli mer än vänner (notera Leja och Hugo i soffan). 




Så kan jag i korta drag summera denna måndag i LA. Inga konstigheter. 

Att ta sig upp från gatan till toppen där deras hus ligger tar bara det 10 minuter. Du hinner både få lock för öronen och lider du av åksjuka så ligger du risigt till på dessa kurviga smala gator. 

Tänkte att jag skulle filma stigningen och vägen men tror tyvärr inte att känslan kom med i filmen. Jag klippte lite på måfå så ser nu att mycket häftigt försvann. Men detta är i alla fall lite av vägarna uppe i Hollywood Hills. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar