måndag 19 oktober 2015

Raka spåret till bron

Brantabackar, pier39 och färgglada hus går inte av för hackor, men vad vore ett besök i San Francisco utan att se Golden Gate. Som självaste pärleporten reser den sig ur havet.
Kristoffer, Hugo & Susanne Lybeck
Men det var inte där dagen bravader började. Det första vi knappade in på gps:en denna morgon California st där dagens första punkt skulle prickas av. 
Vi skulle åka Julius (det är vad Daniel Tigers spårvagn heter). Hela SF kryllar av räls och spårvagnar, men just på Calefornia st så rullar de riktigt gamla vagnarna. Dessa gamla Cabel Cars styrs bokstavligen med järnhand, att få denna pjäs att stanna så måste chafförer dra hårt i spakarna. 



Den åkturen bjöd på spänning med mig hängandes utanför, minst lika spännande var det för plånboken när den korta resan skulle betalas och sen behövde gå tillbaks hela vägen. 

Efter den åkturen samt lite lunch var det bara hämta ut bilen från garaget och sikta mot Golden Gate. Vi stannade på två view points som gav en rättvis syn på en fantastisk skapelse. Vi njöt tog kort och såg folk bli översköljda med vatten, det var toppen. Men visst måste man köra över bron för att det ska räknas.. Sagt som gjort satt vi  oss i bilen  och gled över bron. 
Kristoffer Lybeck


Med denna bromanöver så kände vi oss ändå inte helt klara med Turistandet i SF,  på väg hem svängde vi föst förbi Golden Gate Park som bjöd på vackra omgivningar av alla dess slag. Parken är super stor så vi han bara se en bråkdel, men det vi hann se gillade vi. Sist men inte minst så tog oss till Painted Ladys kvarteret. Ett klassisk SF kvarter där klassikern Huset Fullt spelades in, gav inte platsen så mycket kärlek pga av tid. Vi gled förbi i drive by fart och glode ut genom fönstret.  

I morgon lämnar vi San Francisco och tar oss mot LA. Vårt första av 3 stopp blir i Monterey. Ska bli riktigt kul att slingra sig ner för Highway 1 och upptäcka många nya platser och fylla ryggsäcken med erfarenheter. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar