måndag 26 oktober 2015

Från ett plastigt Universal till ett organiskt Venice.

Idag föll vi tillbaks i gamla mönster och hade en full aktivitetsdag.
Vi har varit så bortskämda med bra väder på denna resa, men idag så var det molnen som dominerade, dock hamna termometern på 30 grader fram mot dagen.
Efter en en långfrukost på trerasen så bestämde vi oss för att åka till Universal Studio som ligger i LA mått runt knuten från Eric och Sofies Hus. Efter cirkus 20 minuter så parkerade vi i Curious George (Nicke Nyfiken) garaget och klev ut i ett plastigt men ändå härligt Universal Studio.


Total glädje för de små
Ett tungt ansvar på min axlar
Det var tyvärr inte att vi gick i  på själva nöjesfältet eftersom vi kända att ungarna var glada nog att bara springa runt på "stripen" och fascineras av allt häftigt som fanns där. 
Efter Lunchen så klassiskt åts på Hard Rock så drog jag Susanne och Hugo oss vidare till Venice Beach. 
Avstånden i LA är som bekant enorma, denna resa tog oss ca 40minuter och man blir förvånad över hur mycket 5-6 filiga motorvägar de har. Varje gång man kör av på en exit och tror att man ska hamna på någon lungnarr väg så hamnar man på ännu en highway. 
Innan gjorde tanken på att man får köra om i alla filer och på vilken sida som helst mig lite stressad. Men det har visat sig att fungera riktigt bra. Måste säga att Los Angeles borna kör riktigt bra, de släpper in en i filerna och håller avstånd. Trafiken känns rätt gles fast det är bilar överallt. Det har vi nog alla filer att tacka för.





Väl framme i Venice så parkerade vi på gatan Abbot Kinney, som Sofie tipsat oss om.
Det var verkligen en "bohemisk" gata med massa olika fina hus och gryms independent affärer som lede till en del shopping.
Lords of dog town, Venice
Var så mycket coola målningar överallt, denna från en av mina favorit filmer.
Konst överallt
Blue Star Donuts, hetaste munken i stan




















Efter någon kilometer på denna härliga gata så kom man ner till stranden och strandpromenaden. Likt de andra stränderna i Kalifornien var denna också gigantisk med fantastisk sand. Så det var bara att köpa en glass och slå sig ner för att senare känna på vattnet.

Mmmm, glassigt!
Hink och spade alltid med
Kullerbyttor

Äntligen bada
Hugo Lybeck
Vägen till vattnet kändes lång

Hur kul det än är att bada så är det bästa i Venice att bara titta på alla människor, den en tokigare än den andra. Allt från lodisar till bra entertainers trängs på promenaden. Överallt cyklas det och åks skateboard bland alla stånd med krimskrams.

Venice Beach går till slut ihop med Santa Monica Beach som bygger lite på samma underbara koncept.
En gubbe med trasig hatt som vi handlade av
Full fart bland dårarna





















Efter en härlig eftermiddag så var det bara att beta av en timme i bilen hem, och säga godnatt till staden som med all rätt heter Änglarnas Stad.
Hugo Lybeck

Helt omöjligt att vara i Santa Monica utan att nynna på Johnossi:s låt med samma namn. Så vi avslutar denna post på bästa möjliga sätt.
"Santa monica bay could be the place to be for me"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar