tisdag 20 oktober 2015

Fina fisken.

I dag satte vi igång vår resa på Highway 1 mot Los Angeles. Första delstoppet var att ta oss till fiskestaden Monterey som vi hört mycket gott om. Svåraste var beslutet om vart vi skulle lämna stora 101 ta oss in på Hwy1. Vi bestämde oss att svänga in på 1 strax innan Pescadero för att sen hålla oss på kust vägen.


Resan började med full hets på motorvägen, men när vi väl tog av för styra oss till Hwy1 så kom vi in på slingrande vägar i jungellik miljö uppe på berg och ner i djupa dalar. Titt som tätt passerade vi klassiska amerikanska farmar där de odlades och såldes pumpor i mängder. 

Till slut så kom vi ut på den klassiska  1an. Denna etappen ska enligt rykten inte vare den bästa delen av vägen, men nog vart man rätt imponerad av vattnet, höjderna och stränderna. Det var svårt att hålla ögonen på vägen och man ville mest hela tiden stanna och fota. 

Men tyvärr vart det inget fotande, för vi sa hela tiden "vi stannar snart", det vi inte visste var att vid Santa Cruz så går vägen in i landet och naturupplevelse blev ett minne blott. Sen huxflux var vi framme i Monterey, denna etapp gick så sjukligt fort. 


Att vi kom fram tidigt var dock ingen nackdel eftersom Monterey bjuder på en hel del att göra. Efter lunch tog vi oss till Monterey Bay Aquarium, det stället tog oss med häpnad. Så stort, modernt och snyggt. Där fanns allt som har med havet att göra, så coolt. Dyrt att gå in men värt varje dollar. 




Efter en sådan här succé så kunde man inte annat än gå ut i solen och fira med en glass. 




Kristoffer, Hugo & Susanne Lybeck

Sol och värme ska ju enligt reglerna firas nere på stranden, så det var bara att uppfylla Hugos önskemål och ta oss dit. Vart inget bad men sand mellan tårna och en hel del sandkakor. Blir spännande att se vad morgondagen har i sitt sköte. 

Kristoffer Lybeck

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar